zondag 27 juli 2014

Van de ene verbazing in de andere


Van de ene verbazing in de andere, we werden vandaag om twee minuten over half elf in de ochtend gebeld waar we bleven. De chauffeur van Foroyaa stond te wachten voor ons hotel. We hadden die dag afgesproken dat deze ons zou ophalen om half elf.
Volgens ons de eerste keer dat een Gambiaan op tijd komt,
we waren uiteraard meteen van ons nare voorgevoel af.
Bij Foroyaa aangekomen kwam na een paar minuten de hoofdredacteur aanzetten om ons bezoek naar de hal voort te zetten de technische man ging met ons mee.
Bij de hal aangekomen, die naast een geweldig mooie Moskee stond, gingen we naar binnen.
We keken onze ogen uit er stonden verschillende drukpersen en snij machines onder lakens verstopt.
Daar in een hoek stond precies dezelfde machine die Foroyaa heeft.
Nadat we waarschijnlijk de hoofdredacteur hadden kunnen overtuigen dat zijn machine mechanische gewoon op is. Leken we zijn vertrouwen te hebben gewonnen.
Hij liet aan ons over om deze machine te bekijken en of deze mechanisch in orde is.
Na verschillende punten te hebben gecontroleerd vonden wij dat deze een prima vervanger is voor zijn huidige machine. De oude machine zal hij niet wegdoen of inruilen omdat het makkelijk zou zijn als er iets anders stuk gaat en hij de goede onderdelen kan gebruiken die in de oude machine zitten.
We vertelde hem dat hij deze gerust zou kunnen kopen, en tot onze verbazing belde hij meteen zijn compagnon op, naar alle waarschijnlijkheid ging hij deze machine kopen.
Bij Foroyaa aangekomen hadden we nog een kort gesprek met de hoofdredacteur deze ging een spoed overleg inplannen over het financiƫle gedeelte.
Hij zou ons op de hoogte houden van de beslissing die de raad zou nemen.
Wij gingen met een heel goed gevoel naar huis, immers als dit door zou gaan zal hij weer een paar jaar geholpen zijn. Veel beter als dat gene wat wij eerst zouden doen.
De pers een beetje oplappen zou een zeer korte termijn oplossing zijn, en na een paar maanden zou hij dezelfde problemen weer hebben en daar zat hij niet op te wachten en wij uiteraard ook niet.
Nu is het aan hun, wat zal de raad besluiten.....?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten